Home Blogg Mat Healthy Boy Brand Black Soy Sauce Formula 1

Kvirrevitt

twitter_icon

Besøkende

Vi har 5 gjester her nå
Artikkelvisninger : 84789
Healthy Boy Brand Black Soy Sauce Formula 1
torsdag 20. oktober 2011 20:52

Det var nesten tomt for soyasaus hjemme, så sist jeg var i et meget velassortert supermarked tok jeg en sjanse på en stor flaske av en type jeg aldri har smakt før. Den het Healthy Boy Brand Black Soy Sauce Formula 1 og det hørtes jo ganske morsomt ut. Det var virkelig ikke noe røverkjøp og det var det mange grunner til.

I utgangspunktet synes jeg det er ganske fantastisk at de har gått for et merkvarenavn som inneholder ordet Brand. Det blir litt som om Ringnes skulle kalt seg Ringnes Merkevare. Det virker som om dette stammer fra en gammel og misforstått oversettelse, for denne navngivningen er ganske vanlig i Asia.

Dessuten ser ikke gutten på bildet så ekstremt sunn ut.

Og så må vi ikke glemme at det faktisk er Formula 1, og det må være på høyde med det beste fra utlandet.

Smaken er vesentlig når man skal vurdere soyasaus. Og det jeg liker med soyasaus er at den gjør at risen og woken smaker litt salt. Det gjør ikke maten om du bruker Healthy Boy Brand, for da smaker det søtt. Det smakte så søtt at jeg ble nødt til å sjekke varedeklarasjonen og denne skal jeg gjengi i sin helhet her:

Refined sugar 34 %
Brown sugar 22 %
Water 17 %
Soy Sauce 13,6 %
Glucose Syrup 13,4 %

Det var litt overraskende at det jeg faktisk har kjøpt er sukkerlake (69,4 % sukker) med litt soyasaus. Generelt sett er det et dårlig tegn når det er mindre enn 100 % av produktet i produktet - så også her. Kanskje ikke så rart at Healthy Boy ikke ser så sunn og frisk ut?