Home Blogg Geek Tidenes dokumentar - King Of Kong

Kvirrevitt

twitter_icon

Besøkende

Vi har 3 gjester her nå
Artikkelvisninger : 84791
Tidenes dokumentar - King Of Kong
søndag 13. juni 2010 20:29

For ikke lenge siden ble kona, svigerinna, en venn av oss og jeg grepet av en dokumentar vi så på TV. Vi er fire ganske forskjellige personer med forskjellige interesser, men temaet i dokumentaren er universelt og det menneskelige dramaet er blant det sterkeste og mest virkelige som noen gang er festet til film. Hvem er best i verden i Donkey Kong? Og hvilke midler tar man i bruk for å nå dit?

Dokumentaren jeg sikter til heter King of Kong og handler om videospillkongen Billy Mitchell og hans kyniske kamp for å hindre skolelæreren Steve Wiebe i og bli verdensmester i Donkey Kong. Det kan høres kjedelig og smalt ut, men det er en film jeg anbefaler alle å se. Bevæpnet med litt svart humor blir det hele enda bedre. Jeg skal ikke røpe noe av handlingen eller utfallet, men jeg skal røpe at du kommer til å stille deg spørsmålet om dette er en mockumentary ved flere anledninger - men det er det ikke!

Etter at man har sett dokumentaren vil man selvfølgelig se hvor lett det er å slå verdensrekorden. Vi fyrte i alle fall opp arkadeemulatoren Mame32 og Donkey Kong rett etter rulleteksten og det viste seg raskt at de gutta har skills. Min rekord er ca. 18.000...

Nå øver jeg på min HTC Legend med en liten app jeg lastet ned fra markedet som heter Mojo NES Lite og du finner denne ved å skanne QR-koden med din Andriod-telefon. Det finnes også mange NES emulatorer for Windows. Jeg anbefaler Nestopia.

For å være litt grei har jeg funnet fram en lenke til noen få NES-spill, blant annet Donkey Kong. Husk at du bare har lov til å ha disse spillene i 24 timer for test, dersom du ikke eier den orignale kassetten. Nintendo er dermed litt slappere på opphevsrett enn RIAA. De amerikanske plateselskapen vil at man skal betale en ekstra gang for å legge et album inn på mp3-spilleren, selv om du eier det både på vinyl og CD... Vel,vel... nok om det.

Lykke til med verdensrekorden!

(Alle nedlastninger er på eget ansvar.)