Home Blogg Mat Tidenes pålegg

Kvirrevitt

twitter_icon

Besøkende

Vi har 3 gjester her nå
Artikkelvisninger : 78697
Tidenes pålegg
mandag 11. januar 2010 19:35

 

Kanskje er jeg blitt en gammel mann? Mitt nye favorittpålegg er en 'coarse cut' appelsinmarmelade smaksatt med skotsk single malt.

På forrige whiskymøte med foreningen, Oslos Forening for Whisky- og Ølnytende Menn, presenterte min gode kollega og venn Harald en Islay ved navn Bowmore. Den smakte fortreffelig, og er etter min smak noe av det beste den lille innrøyka øya har å by på. Røykpreget er behagelig og balansert, helt uten smak eller lukt av vått, lettsaltet askebeger.

Men til saken. Like før jul var kona og jeg på en liten svipptur til Sverige for å handle snus, juleøl, vin og dagligvarer. Kall det gjerne en harrytur, det tar jeg meg ikke nær av. For å være ekstremt effektive, eller fordi min hulde viv var utålmodig, forsvant hun inn blant dagligvarene mens jeg parkerte bilen.

Min overraskelse var stor da jeg fant henne igjen inne i butikken med en pakke whisky-fudge i den ene hånda og et glass skotsk appelsinmarmelade, til forveksling lik forrige whiskymøtes flaske, i den andre. Lite visste jeg om at de snedige skottene lager en herlig appelsinmarmelade og tilsetter en god slump av sin sprelske Bowmore 12 year old Single Malt, men takket være madammen fant jeg det ut.

Neste gang du er i Sverige, eller et annet land med noe mer liberal alkoholmarkedsføringspolitikk enn Norge, bør du få med deg et glass av denne godbiten.