Home Blogg Drikke En kaffe takk!

Kvirrevitt

twitter_icon

Besøkende

Vi har 3 gjester her nå
Artikkelvisninger : 78103
En kaffe takk!
tirsdag 22. desember 2009 13:03

Har du noen gang stått i kø i kaffebaren og hørt noen bestille en enkel cortado i en stor kopp med ekstra mye melk? Jeg trekker på smilebåndet.

Det gjør meg absolutt ingenting at noen har lyst til å helle så mye melk i kaffen sin at de like gjerne kunne bedt om et glass varm melk. Hver sin smak, og vi lever i et fritt land og alt det der. Jeg forebeholder meg uansett retten til humre når det man egentlig bestiller er en enkel latte, men synes det høres kulere ut med cortado.

Kanskje ikke alle vet forskjellen? Det har jeg gjort noe med her ved å lage en enkel plansje som passer på de fleste kaffebarer i Norge, selv om det helt sikkert finnes variasjoner over temaet.

Som det går fram av plansjen er jeg purist når det kommer til kaffe. En god espresso smaker fantastisk, så det er sjelden jeg benytter meg av melk i en espresso-drikk. En Americano smaker ikke så ulikt espressoen den er laget på, selv om drikkeopplevelsen er en helt annen. Man kan fortsatt kjenne de forskjellige smakene fra espressoblandingen, i motsetning til de drikkene der det er mer melk enn kaffe.

Visste du forrsten at på flere europeiske språk betyr uttrykket cafè latte rett og slett du har betalt for mye for kaffe?

Takk til Lokesh Dakhar for de originale illustrasjonene. Klikk på bildet for en større versjon.